jueves, 2 de junio de 2011

Acta de la Asamblea de la AcampadaBcn del día 30 de mayo


Assemblea General de l’Acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona
Dilluns 30 de maig del 2011

Els moderadors recorden que s’han de respectar els passadissos per agilitzar la mobilitat i refresquen els senyals de comunicació. S’introdueix la traducció al castellà, que serà autogestionada pels assistents mateixos. També hi ha interpretació simultània en llengua de signes.
Ordre del dia:
1.    Convidats
2.    Comunicats de les comissions de Salut, Jurídica i Cuina
3.    Estratègies de continuïtat: Comissions
4.    Estratègies de continuïtat: torn obert de paraules
5.    Informacions diverses, convocatòries i activitats

1.    Convidats
・    Associació de la Minga de Cabildos Indígenes de Colòmbia
Salutacions en resistència des de Colòmbia. Som una assemblea comunitària permanent que no permet que ningú la dirigeixi, i enviem salutacions a tots els ciutadans assemblearis, a qui considerem germans. La Minga no reconeix el poder del parlament colombià i des de fa un any ha creat el Congreso de los Pueblos, que s’està començant a organitzar des de la base.
Ens conviden a anar aquesta tardor a l’aniversari del naixement d’aquest parlament de la terra i del territori.

・    Associació de gitanos
Des del col·lectiu Ververipen ens envien el seu suport i fan arribar la seva reivindicació: també són ciutadans i estan indignats pel tracte que ha rebut el seu poble durant molt de temps. Per això ens fan arribar ànims i suport del seu poble. Molta sort, salut i llibertat.

・    Acampada Sol
Va ser impressionant arribar a Madrid i sentir “ Barcelona, no estás sola”. Des de Madrid ens volen transmetre que les diferències les posa el sistema; el poble està unit.

2.    Comunicat important de les Comissions de Salut i de Jurídica
-    Neteja dels WC per voluntaris
-    No reutilitzem els plats de plàstic
-    Netegem la plaça amb lleixiu
-    Molt de compte amb la deshidratació; sueroral a la nostra disposció
-    No mengem ous ni tonyina encara que estiguin enllaunats
-    No mengem res que no surti de la cuina
-    Evitem l’abús de l’alcohol
-    Higiene personal
-    Alcohol per desinfectar-nos les mans
-    Veniu quan noteu algun símptoma i evitaremmals majors
-    Apuntem-nos a la neteja!

Cuina
Com veieu, la cuina està tancada per reestructuració i neteja. Demà només podrem donar un aperitiu a les comissions. Us convidem a portar-vos entrepans.

3.    Propostes de continuïtat per part de les Comissions
Recordatori de la decisió d’ahir:
-    Demà dimarts a les 18h, assemblea per debatre les propostes de continuïtat darrere del Hard Rock

-    Medi Ambient: Quedem-nos fins el proper cap de setmana per a la reubicació.
-    Educació: Quedem-nos fins que tinguem força als barris.
-    Mani-Vaga: Continuem a l’acampada com a mínim aquesta setmana.
-    Salut: Quedem-nos fins a tenir uns objectius clars, arribar als barris sense perdre el nostre símbol i realitzar una assemblea general aquí amb una periodicitat que ja decidirem.
-    Autoorganització: De moment, quedem-nos una setmana més i decidir si volem seguir; intentar buscar un ritme nou per poder fer una lluita continuada. Establir una estructura més estable perquè poguem romandre sense quedar-nos a dormir; poder seguir lluitant als barris amb la força de tenir un nexe comú.
-    Extensió: Encara hem de continuar el debat, però tenim clar que fins diumenge podrem seguir debatent.
-    Economia: Quedem-nos fins diumenge per organitzar-nos millor i establir uns eixos clars per a proposar-los a la resta de la ciutadania.
-    Cuina: Quedem-nos fins aconseguir que les assemblees dels barris es facin fortes.
-    Diversitat funcional: Quedem-nos almenys fins diumenge, enfortir la comunicació i crear una xarxa per poder arribar a tots els sectors. Que es noti que som intergeneracionals. És important establir una xarxa amb la resta d’acampades.
-    Audiovisuals: Quedem-nos fins que poguem organitzar-nos. Arribem millor als barris quan la resta decideixi anar-se’n. Continuïtat de les assemblees i comissions.Falta establir la periodicitat de les assemblees.
-    Difusió: Anem-nos-en quan volguem i no per cansament, quan aconseguim l’objectiu d’enfortir els barris i consolidar-los. Propostes d’anar-nos-en “a lo grande”.
-    Convivència: Abans d’anar-nos-en hem d’aconseguir un espai físic per assemblees i barris. Aconseguim els mínims i, encara que marxem, seguim celebrant l’Assemblea aquí.
-    Cultura: Quedem-nos fins el 19 de juny i seguim decidint cada diumenge si marxem d’aquí.
-    Diversitat sexual i de gènere: Quedem-nos una setmana més, tot i que coquetegem amb la idea de quedar-nos més temps i demanar un edifici.
-    Hort: Quedem-nos fins aconseguir una força organitzativa i seguir creixent. Sense consens: sol·licitud d’un edifici per a seguir treballant.
-    Gent gran: Prevenim el deteriorament de la nostra imatge; que això no es quedi aquí. Sense data. Ens volen transmetre el seu orgull de pertànyer a això.
-    Jurídica: Recollida de proves sobre les denúncies dels fets del dia 27. Recordem que només hem d’utilitzar els formularis facilitats per aquesta comissió.
-    Feministes Indignades: Estratègies que afavoreixin la sostenibilitat. Potenciem els barris.
-    Immigració: Continuem aquesta setmana fins a tenir uns objectius de treball i, si marxem, continuarem reunint-nos a la plaça fins que tinguem un local.
4.    Torn obert sobre estratègies de continuïtat
・    Vinc de Madrid i heu de saber que les divisions són inventades. Allà es va elegir la permanència, tot i que demà es torna a plantejar. Raons per anar-se’n: logística, agressions, robatoris… Tot als barris. Raons per quedar-se: que les concentracions als barris cridin poc l’atenció i que no s’hi tractin els temes generals. Som un símbol.
・    Ens falten eixos i si no diem res s’ho inventen. Dediquem aquesta setmana a organitzar-nos i a veure com prenem les decisions.
・    L’assumpte de la corrupció sembla que se’ns ha oblidat. No podem dormir, per una banda a causa dels robatoris, i per altra, per la música.
・    Arribem als barris, als treballadors, als centres formatius. Hem de continuar amb les comissions, i que segueixin tan obertes com fins ara. Sobre l’acció, que es facin performances tres dies per setmana, en horaris de matí i tarda per talde conservar la visibilitat. Continuem a les assemblees de plaça Catalunya.
・    Seguim reunint-nos en aquesta plaça encara que marxem.
・    És important quedar-se perquè això segueixi extenent-se. Llocs permanents per a continuar.
・    Proposta de dimissió de Puig; presència al Parlament perquè ens vegin. Exigim als governants el compliment de la Constitució. Això continua.
・    Viure dignament. Demanen una abraçada col·lectiva. L’amor és la força que ens uneix. Indignats significa que no podem fer servir les nostres virtuts, expandir la consciència, i això és un símbol. Hem de quedar-nos fins que tinguem una vida digna.
・    La unió del poble fa la força. No volem perdre la força fins que els d’allà dalt ens vulguin escoltar.
・    Subcomissió de drets dels animals: Continuem permanentment a la plaça fins a construir una bona xarxa sobre els drets dels animals.
・    El poder simbòlic de Sol i Catalunya són molt forts, així com els de la resta d’acampades més petites.
・    Com demostra la història d’Heracles, per a resoldre un problema cal acostar-s’hi. La solució del problema resideix en el mateix problema.
・    Creia que mai se superaria el que va passar el 68, però després de dos dies acampats aquí ho heu aconseguit. Estigueu fins que caiguin les forces. Som encara petits, i el nostre enemic, molt gran, encara que té debilitats i ja ens està intentant dividir. Som un acordió: si ens movem del centre a la perifèria i a l’inrevés, no fem música. Creem enllaços per a no fracassar.
・    Hem de cuidar-nos i descansar per poder donar tot el que som. Hem de quedar-nos.
・    Les assemblees de barris són importants per a fer arribar el missatge als ciutadans, però ens cal un espai perquè continuïn les comissions i poder celebrar les assemblees encara que faci mal temps.
・    Per fi estem vivint la democràcia i no demanant als poderosos. No hem de marxar fins a tenir un pla. Hem d’evitar que el cansament ens venci, ja que això és només el principi d’allò que farem.
・    Xapes i màrqueting per a difondre el missatge. Posem pancartes als balcons per ser més visibles.
・    Siguem dignes, no indignades. No oblidem que els barris ja s’estan movent.
・    Des de l’Iraq ens demanen que ens quedem. Per aquí significa retallades, però allà significa mort. Hi ha molta gent allà donant-nos suport, i ens estan mirant. Amor i resistència.
Demà decidirem tot això i tindrem tot el dia per a debatre-ho i pensar-ho.
Reprenem propostes d’ahir:
●    Comissió de Vaga General:
La manifestació serà a les 17 h; començarà aquí i arribarà al Parlament.
Lema: “El carrer és nostre, no pagarem la vostra crisi”. Aprovat.
Lema: “Contra les retallades”. Aprovat.
Lema: “Puig dimissió”. Aprovat.

Intervencions sobre la vaga general:
-    Siguem realistes amb les nostres expectatives. No podem demanar vagues sense comptar amb els que no poden fer-les. És millor que anem a poc a poc, perquè anem lluny.
-    Aquest moviment està inventant coses noves i la vagues són un clixé.
-    Aquesta manifestació ha de dir els mínims que estem demanant.
-    No hem de condicionar-nos a la feina.
-    A favor de la vaga general però indefinida, que ja està bé de bromes.
-    Si la indústria estigués a favor de les persones també estaria al servei del medi ambient. Paralitzar l’economia és l’inici de les revolucions.

Es torna a la Comissió per al debat.
Silenci  al davant de les seus d’UGT i CCOO el dijous i divendres a les 20:00 h, sense cap tipus de violència.
En contra del pacte de la reforma col·lectiva, per tal que anem a la vaga general. Es vota demà.

●    Sobre la proposta de la marxa cap a Madrid:
-    Marxa popular indignada. A partir del 19 de juny des de totes les ciutats, parant a cada poble per a realitzar assemblees en les quals es recollirà la voluntat del poble per a presentar-la a la capital.
-     Logística: demanem  ajuda a totes les associacions i col·lectius.
-    Marxa com a dispositiu coordinat amb la resta de les ciutats.
-    Torns rotatius per a no cremar-se.
-     Fem-la a l juliol, perquè hi ha vacances.
-    No es pretén eclipsar les acampades i assemblees.
-    Seguiment audiovisual.
-    Ajuda a consolidar la xarxa entre totes les acampades.

La proposta queda aprovada.
5.    Informació diversa, convocatòries i activitats:
・    Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB):
S empre us hem donat suport i després de divendres hem denunciat l’agressió dels Mossos, en coordinació amb el Col·legi d’Advocats.
Redactarem un manifest que demani no només la dimissió de Felip Puig, sinó la d’Artur Mas, la retirada de les pilotes de goma i la identificació dels antiavalots.

・    Des de Sants:
Es fa una crida als ciutadans que són als barris perquè no depenguin tant d’AcampadaBCN; demanen ajuda per a gestionar millor el cansament.

・    Des del Marroc:
Avui hi ha hagut una manifestació que ha resultat brutalment reprimida. S’ha intimidat als propis activistes i als seus familiars. Els mitjans oficials ho han silenciat, dins de la campanya contra el moviment. Ens demanen que els donem suport i els donem veu.

・    Educació :
Demà dimarts, a l’aula d’estudi del campus del Raval, a les 18:00 h, se celebrarà una reunió informativa amb tot el personal universitari. Es farà el mateix el dia 1 a Medicina. Demà a les 20:00 h es farà una vaga japonesa a l’aula d’estudi per a reivindicar una sala d’estudi les 24 hores.
El dia 3 se celebrarà una gran assemblea on tractarem el nostre funcionament, els continguts que treballarem i les propostes que ens ofereixen.

Demà, dia 31, es tallarà l’avinguda Diagonal a les 11:30 h, partint de la facultat de Físiques.
・    Demà dimarts, José Luis Burgos serà a les 17:00h a l’Espai Verd.
・     100 bicis i skates han rodat a Sants i volen fer-ho més en gran diumenge a les 19h a Portal de l’Àngel.
・    La Comissió d’Acció ens convida a visitar les fàbriques de Derbi i Yamaha per a informar els treballadors de la nostra lluita i el nostre suport.
・    Agraïment als psicòlegs que ajuden en l’acampada. Realitzen una gran tasca.
・    La Comissió d’Infraestructures demana que anem al dipòsit a recollir el material que ens van robar i demana que dues persones per comissió facin una llista d’allò que falta. S’han de reunir 10 persones per a anar a recollir-lo.
・    Extensió:
- 31 de maig: allò que ha anunciat Educació.
- 1 de juny, 11:30h Performance davant del Parlament.
13:00h Suport als treballadors d’hospitals que surten al carrer:        sortim amb ells. També als centres educatius.
17:30h Assemblea de Parcs i Jardins.
- 2 de juny, 12.00h Cassolada a la plaça Cívica de la UAB.
18.00-20.00h Trobada sectorial – Feministes Indignades.
Nit: Cassolades per a la dimissió de Felip Puig.
- 3 de juny, 18.00-20.00h Trobada sectorial – BCNeta i altres empreses de recollida d’escombraries.
- 4 de juny, 12.00h trobada de barris i pobles.
Tarda: CIES.
- 5 de juny, 12.00h a la plaça del Palau, manifestació per al tancament de les nuclears.
- 11 de juny, Trobada de sectors en lluita, sector públic, treballadors ERE’s.

・    Internacional:
S’ha convocat una manifestació el 5 de juny per a donar suport a l’European Revolution.
Informen des de París: no els han permès reunir-se, però han seguit treballant. Aquí es va  bloquejar el Consolat i avui no han treballat.

・    Difusió:
Necessitem gent amb cotxe per a recollir les fotocòpies de la impremta. També necessitem correctors, maquetadors, dissenyadors gràfics i bústies.

・    Els Mossos estan sotmesos a retallades. Es proposa anar a donar-los suport amb un cordó de pals de fregar i escombres per a netejar la plaça.
・    Demà dimarts a les 17.00h, xerrada-debat sobre economies alternatives. Estudieu-vos abans el tema. Per a trobar una proposta de transició per arribar a una societat basada en l’amor i la unitat.
・    Després del desallotjament de Lleida, un terç de la població de la ciutat es va concentrar davant la comissaria i els mossos s’hi van tancar durant una hora. En aquest temps es van realitzar pintades i es van retirar les banderes espanyola i catalana.
Fi de l’Assemblea


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...