lunes, 30 de mayo de 2011

Acta de la Asamblea de la AcampadaBcn del día 29 de mayo


S’informa que segons una metgessa del Clínic, la persona que fou agredida pels mossos i que es trobava en estat d’extrema gravetat, segueix en estat molt greu. Des de l’Assemblea es donen ànims als familiars d’aquesta persona i se’ls crida per tal que es posin en contacte amb nosaltres i denunciar la violència de divendres i l’inadmissible silenci mediàtic al respecte.
Crits de “Puig dimissió”.
  1. Comissió d’Activitats: el dilluns a la set marxa per Barcelona amb rodes, Porta de l’Àngel, marxa per tota Barcelona.
  2. Comissió d’Extensió: descripció d’activitats de les assemblees i cassolades a Barceloneta, Clot, Eixample, Gràcia, Horta i Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Poble Nou, Sant Andreu, Sant Antoni, Sant Martí-Verneda, Sarrià, Vallcarca, Poble Sec, Casc Antic. Activitats de Feministes Indignades, de i Parcs i Jardins.
  3. Lectura del Manifest de BCN Neta en rebuig per la manipulació de la informació per part de les forces de l’Ordre públic. Queixes per l’ús de camions com a parapet o pantalla, per haver d’enretirar elements de la concentració, el seu treball consisteix en mantenir neta la ciutat, no en accions immorals. Hi va haver algunes companyes que es van negar a fer-ho però foren coaccionades i amenaçades de ser despatxades. Donen suport a les manifestacions per al canvi social.
  4. Comissió de Cuina: Amb l’intent de desallotjament i celebració de la victòria del Barça a la Champions League s’ha desmuntat i muntat la cuina dos cops, cosa que farà que es restringeixi el servei demà. Es donarà esmorzar als acampats, dinar per a la gent que està treballant en comissions a la plaça i sopar a tothom.
  5. Comunicat de l’Assemblea del Raval: cassolada des de la Rambla del Raval fins a plaça Catalunya.
  6. Comissió de Medi Ambient: la neteja de la plaça és sempre important. Es recorden els punts clau: reduir al mínim els residus (reduir, reutilitzar i reciclar). Les persones que facin donacions que no portin paper blanc, sinó ja utilitzat o reciclat. Portar les escombraries als punts nets. Si les bosses d’escombraries es troben ja plenes, s’han de portar al contenidor corresponent. Hem de ser solidaris a l’hora de recollir i netejar els residus. Es participarà en una manifestació antinuclear el 5 de juny de 2011. Es llegeix un manifest sobre energia nuclear: privatització de beneficis i socialització dels costos i la inseguretat.
  7. Comissió de Salut: Atesos els nivells d’estrès es recomana: fer torns rotatius de persones que composen les comissions, respectar les hores de son, menjars i temps d’oci necessari, hidratació amb aigua i begudes isotòniques, relaxar-se dormint i desconnectant. Ahir hi va haver una col·laboració col·lectiva en mantenir la calma fonamental i potenciar aquests mitjans. S’agraeix profundament la col·laboració de psicòlegs i terapeutes que van treballar tota la nit.
  8. Comissió “Feministes Indignades”: gran intel·ligència emocional en la reacció de divendres i dissabte, però ser una veu conjunta no és ser una veu única, cal aprofundir en els temes i no ser superficials: no volem agressions racistes i masclistes a la plaça. S’ha de permetre l’autodefensa psicològica i simbòlica.
  9. Comissió d’Educació: es valora positivament l’assemblea d’infants. L’Assemblea del Raval ha decidit ocupar la Biblioteca del Raval, se sol·licita la solidaritat dels estudiants universitaris.
  10. Comissió Internacional: en resposta i agraïment a la societat civil i a les mobilitzacions internacionals i a la proposició de l’Assemblea de Bordeus es proposa la creació de comissions ambulants que vagin als diferents barris de la ciutat per a mostrar materials i facilitar processos. Es proposa també la creació de debats virtuals per tal que hi participin aquelles persones que no hi poden assistir. 40.000 persones a Grècia lluiten pel seu futur i estan solidaritzats amb nosaltres i 4.000 persones a la Bastilla de París han corejat solidaritat amb l’acampada a Barcelona, però des de les 8 del vespre la policia i l’exèrcit han envoltat als estudiants francesos, mostrem el rebuig a la intimidació i violència contra els companys de París.
  11. Des de l’Assemblea de Cornellà es convida a una manifestació dimarts dia 31 de maig de 2011, per a la continuïtat del moviment més enllà de l’acampada. També des de les assemblees de l’Hospitalet.
  12. Comissió de Vaga General i manifestació: primer punt, manifestació de 29 de juny, proposta d’horari de tarda, recorregut des de Plaça Sant Jaume al Parlament, en rebuig a les retallades i als plans d’ajust, dimissió de Felip Puig i camí cap a la vaga general. Es treballarà perquè els mateixos treballadors imposin a les seves direccions sindicals la perspectiva de vaga general. Ens sumem i fem una crida a sumar-nos a tots els centres de treball i a anar als polígons. La cassolada de dimarts que ve anirem fins a la seu dels sindicats majoritaris per tal que s’acabin els diàlegs socials i els pactes socials, volem vaga general ja! Reunió a les 18:30 h al costat de l’estand d’extensió.
  13. Cassolada y assemblea a Sant Adrià del Besòs.
  14. Comissió d’Activitats: Es proposa que un grup de persones jubilades facin un cordó al voltant de Plaça Catalunya. Aprofitant les manifestacions del 19 de juny, es proposen diverses marxes de camí a Madrid durant 30 dies des de diferents punts d’Espanya (La Corunya, Sant Sebastià, Sevilla, València i Barcelona), i realitzar demandes que hauran de ser ateses pel Govern. Es recolliran signatures en suport de demandes per tots els pobles. Es fa una crida per a recolzar aquesta marxa.
  15. A l’Acampada a Plaça de Sants, hi ha 200 persones des de fa dues setmanes. A les 19 h treball de comissions, a les 21 h es fa cassolada i a les 21:30 h comença l’Assemblea, es pot consultar la informació awww.acampadasants.wordpress.com.
  16. Treballadors del Primavera Sound porten una enganxina d’Acampada Barcelona. Cartes de solidaritat des d’acampada de Castelló: lluita justa, Puig és un dictador, no vivim en democràcia però era necessari obrir els ulls, se sol·licita la dimissió de Felip Puig.
  17. Crits de “Puig dimissió” i “Puig a la presó”.
  18. L’Associació ecològica del Camp de Tarragona ha portat una furgoneta de fruites ecològiques, els pagesos i pageses estan amb nosaltres.
  19. A Grècia hi ha desenes de milers de persones que participen en acampades i mobilitzacions, més de 100.000 persones.
  20. José Luis Burgos, lluitador contra els desnonaments i els bancs vindrà dimarts.
  21. Suport d l’acampada de Girona.
  22. Acampada Sol tenia el seu propi debat sobre la continuïtat de l’acampada i han decidit quedar-se uns dies més.
  23. En aquesta Assemblea s’havia de decidir si ens quedàvem: durant aquests darrers dies amb els incidents i moments de forces, hem lluitat tant per fer-nos més forts que no hem tingut gaire temps de pensar-ho. Comissions han parlat internament sobre les perspectives de continuïtat, avui a la reunió d’Intercomissions s’ha posat en comú. S’ha arribat a un consens des d’Intercomissions de posposar el debat fins dimarts, demà a la nit les diverses comissions exposaran el seu punt de vista. Es proposen dues opcions: acceptar aquesta proposta entenent les circumstàncies d’aquests darrers dies o obrir el torn paraula i a continuació votació: anar-nos-en demà, esperar fins diumenge, anar-nos-en al llarg de la setmana o millor ho decidim dimarts. Aquest dimarts a les 6 de la tarda es proposa un debat obert per a agilitzar l’Assemblea. Es realitza una votació i es decideix realitzar la votació dimarts. S’obre un torn de paraules sobre aquest tema i se sol·licita la participació de les comissions.
    1. Proposta de la Comissió de Medi ambient: hem decidit que ens quedarem, data de caducitat fins el proper cap de setmana i reorganització
    2. Feministes indignades, no hi ha un acord. No s’ha d’arribar al desgast i s’ha de tenir cura de la sensibilitat humana, sigui per quedar o per marxar. És important donar força als barris, però això no vol dir que totes estiguem d’acord en anar-nos o en quedar-nos. Quan ens n’anem, hem de saber on anem.
    3. Comissió de salut: Demà ​​a les 19 h parlarem, no hem tingut debat de continuïtat perquè hem estat planejant torns per a la setmana que ve. Mentre l’Assemblea sigui aquí, nosaltres serem aquí.
    4. Comissió d’Educació: es parla de la necessitat de mantenir un espai per tal de poder tenir una difusió i coneixement compartit. S’ha de continuar treballant per a crear un altre sistema i millorar el que tenim, treballar en xarxa i descentralització en els barris.
    5. Comissió d’Activitats: s’han de proposar més debats, més convidats, més informació, mobilització de consciències amb performances en diferent llocs.
    6. Comissió de Manifestació i Vaga general: hem d’aprofitar els dos triomfs de la setmana per a estendre la mobilització cap als barris, als centres de treball i a la universitat. Es proposa quedar fins el dissabte i una manifestació fins l’interior. Que hi hagi gent fixa a Catalunya des de dissabte i fer assemblees cada dia. Treball a mig termini: aprofitar el simbolisme del dia 15 de cada mes: fer especial èmfasi el 15 d’octubre, manifestació global. Proposta de començar a treballar en consulta ciutadana sobre temes socials.
    7. Es proposa anar al Consolat de França quan acabi l’Assemblea per a protestar per la repressió de l’Acampada de París.
    8. Comissió de Transparència i Participació: cal estudiar el que estem fent, fer-ho extensiu a tota la societat, col·laborar i participar.
    9. Torns individuals de paraula:
      1. Cal consolidar treball participatiu, establir assemblees en aquest punt de reunió, el nostre fi no és ocupar la plaça, sinó cada dia aconseguir una societat una mica millor.
      2. S’ha d’aprofitar una setmana per a consolidar el treball dels barris i pobles, preparar mobilitzacions de 15 i 19 de juny, més cases en arbres perquè hi hagi més gent pugui estar en plaça i construir una casa auto sostenible.
      3. Continuïtat de la mobilització, s’ha de tenir en compte l’aprovació de pressupostos al Parlament: dia 14 acampar a la Ciutadella al costat del Parlament, s’ha de fer una crida als pobles de Barcelona perquè allà també es mobilitzin.
      4. Hem de recordar el cas d’Islàndia, 5 mesos resistint a les places i van ficar els banquers a la presó, aquí és on som forts, no descentralitzar del tot. Nosaltres controlem als Mossos d’Esquadra i no a l’inrevés.
      5. Sóc de l’opinió que hem de continuar, ho hauríem de decidir avui, no sé perquè hem d’esperar fins dimarts. Si ho decidim avui és una demostració de força. El poder que tenim és a la plaça, no som encara prou forts en els barris o els centres de treball. No podem marxar d’aquesta plaça fins que Felip Puig no dimiteixi. Crits de “Puig dimissió”.
      6. No ens n’aniguem fins a consolidar una assemblea a cada barri i una organització entre elles: no anar-nos-en d’aquesta plaça que no ens n’anem fins que cada barri no tingui un espai i un permís per a celebrar les seves assemblees, i nosaltres un permís d’un dia a la setmana per a realitzar l’assemblea aquí. S’ha de coordinar la petició amb la resta d’assemblees de l’Estat.
      7. Mentre hi hagi grups de treball, jo em quedo.
      8. Abans d’ahir es va enviar un missatge de maduresa del moviment, que ha tingut ressonància en tot el món, és una ocasió que no hem de desaprofitar: exemple per a tota Europa, també per a Felip Puig, aquest moviment es pot construir des de les places de tot Europa.
      9. El divendres vam demostrar que la no agressió física és l’arma que tenim, moltes persones que no s’havien involucrat són aquí, anar-nos-en d’aquí seria un error per a ells, el divendres vam veure el poder imposant el terrorisme d’Estat, hem de començar a parlar d’autodefensa, com a mínim cobrim-nos la galta, la centralització és bona per a centrar-se en una cosa, si algú toca Plaça Catalunya, no estem sols, ells en quatre anys de política fan menys que nosaltres en dues setmanes, anem als barris el 15 de juny i el dia 19 de juny anem al Parlament.
      10. Proposta de treure 150 euros de bancs i caixes el dia 10 de juny.
      11. Les persones que hagin estat testimonis d’agressions o sostracció poden denunciar el que els ha succeït.
      12. Segons la Policia local de Sevilla hi ha més de 24.000 persones en manifestació de suport. A Madrid hi ha una manifestació cap al Consolat francès.
      13. Abans de res ens hem de quedar: aquesta plaça és la flama que hem tingut encesa i és un símbol, no només per a nosaltres també en d’altres pobles d’Espanya, no hem parlar en termes de dates sinó fins que siguem prou forts i puguem crear Plaça Catalunya a cada poble. La saviesa conjunta ens permet afrontar amb èxit cada repte, hem de confiar en ella. Es proposa incloure als exclosos, integrar savis d’aquesta societat: persones grans que tenen experiència.
      14. El temps que decidim ser aquí per a construir eines d’organització per a poder participar de manera reivindicativa i no presencial: hem d’utilitzar el temps per a assegurar-nos eines que ens permetin la participació horitzontal i no presencial.
      15. Proposta de la Comissió d’Acció: una concentració davant el Consolat francès a les 8:30 h per a dificultar la seva feina.
      16. Els governants estan a l’espera que això es dilueixi per cansament, l’organització voluntària que ja voldrien molts partits. Hem d’aconseguir un manifest que poder presentar, ens hem de mantenir aquí fins que se’ns vagin o acceptin que han de canviar, si no el nostre esforç es diluirà.
      17. Aquesta plaça ja és nostra, no la perdrem. Es proposa defensar aquesta plaça fins que els que van venir a netejar no se’n vagin. Ells van venir a netejar la plaça i nosaltres la democràcia. Tenim la força i el suport de la gent, no sortim d’aquí fins que no hagi alguna cosa concreta. Vencerem, però serà lent. Aguantarem.
      18. Registre dels ferits del 27 de maig a la Comissió Jurídica.
      19. Plaça Catalunya serveix per a vehicular les lluites: buscar un consens i donar passos per a la societat: presentar uns punts mínims davant el Parlament i retirar diners de la banca per a pressionar els polítics. Hem d’aconseguir petites victòries y presentar uns objectius clars. Fem un pas endavant i siguem pragmàtics.
      20. Proposo conservar aquest espai com a punt de coordinació de la ciutadania, centre neuràlgic de la ciutat, em podria comprometre a quedar-me un dia a la setmana. Tothom es podria comprometre a quedar-se una nit.
      21. Hi ha gent que necessita descans, tots aquells que creieu que això ha de continuar ha de tenir un relleu per a poder descansar, això vol dir quedar-se a dormir també.
      22. L a força no ha de quedar descentralitzada, però els nostres missatges i les reivindicacions poden passar a ser manipulats per societat. Som la suficient gent per a ocupar el Parlament, fins que els que estan en el Parlament no es pronunciïn respecte a nosaltres. Fa falta autocrítica també en el nostre moviment. Estic indignada per allò que va ocórrer divendres, però també perquè després d’això es munti una festa.
      23. Vinc a demanar coherència: quan es va votar si ens quedàvem o no, tothom va votar a favor però després no hi havia ni la meitat de gent. Si votes que sí per coherència, queda’t per respecte a la gent que es queda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...