domingo, 29 de mayo de 2011

Acta de la Asamblea de la AcampadaBcn del día 27 de mayo


  1. S’informa de l’establiment d’un Acord de mínims consensuat amb la resta d’acampades que consisteix en cinc punts sobre els quals basem les nostres reivindicacions. El tema es debatrà demà en Assemblea extraordinària a les 12 h.
  2. Informacions de la Comissió d’Extensió.
    1. L’Assemblea ha decidit que les assemblees dels pobles, es continuïn al seus respectius pobles, i així com a òrgan de representació de cadascun dels poble no han de venir a plaça Catalunya.
    2. Des de la Comissió d’Extensió, mostren la seva satisfacció per la bona acollida i les mobilitzacions als barris. Es fa una crida al màxim de gent possible per a seguir la lluita a la plaça.
  3. La Comissió de Comunicació informa de l’ elaboració d’un document que s’ha llegit als mitjans:
    1. Exigim l’immediata dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig, així com tota la línia de comandament dels Mossos d’Esquadra.
    2. Exigim la retirada immediata de les noves pistoles de boles de goma.
    3. Exigim que els cossos d’antidisturbis actuï sempre amb la seva identificació, tal com s’estableix amb la legislació vigent.
    4. I que es revisi l’actuació dels cossos de seguretat en base a un comitè d’ètica extern a aquests cossos, junt amb observadors independents.
    5. La pròpia experiència dels periodistes que han estat agredits ja és suficient per a explicar la situació, així que no s’entrarà més en detall.
    6. Com a resultat d’aquesta agressió hi ha més de 100 persones que han estat ferides en aquesta plaça, es fa constar que en el moment de celebració de l’Assemblea s’està intervenint una persona, que es troba en estat greu i hi ha tres persones més amb ferides de gravetat ingressades a l’Hospital Clínic
  4. Comunicat informatiu de la Comissió de Continguts:
    1. L’únic poder participatiu reial és l’Assemblea, on cada persona es representa a sí mateixa. Convidem a tothom que vulgui a dir la seva a plaça Catalunya.
    2. No es parlarà de cap tema que no passi per l’Assemblea, qualsevol aspecte ha de ser consensuat.
  5. La Comissió d’Infraestructures informa que:
    1. Demà tindrà lloc un taller a la plaça amb soldadors, fusters… per tal d’ajudar a tornar a muntar les infraestructures. També es fa una crida perquè es necessita material per a muntar estructures, sobretot palets.
    2. Es Anem a construir una altra vegada i construirem les que facin falta.
    3. S’ha desenvolupat un Pla d’acció en cas d’un altre desallotjament. Zones d’evacuació: una al davant de … i una altra al davant de l’edifici de Telefònica.
  6. La Comissió d’Immigració comunica:
    1. Avui a la plaça tots i totes hem patit la repressió, els immigrants tenen un doble càstig si participen en aquest tipus de protestes.
    2. Els immigrants i les immigrants han estat junts amb totes les persones en aquesta plaça, en una demostració de convivència i col·laboració entre cultures.
    3. Hem de lluitar junts per tal que les persones immigrants no siguin considerades il·legals i per la derogació de la llei d’estrangeria.
    4. Demà tindrà lloc un debat sobre les mobilitzacions des de la perspectiva dels immigrants.
  7. La Comissió Jurídica comunica que:
    1. Qualsevol persona que hagi tingut una agressió per part dels mossos, s’ha d’adreçar a la Comissió Jurídica per a presentar una demanda.
    2. Quan siguin visitats, al més aviat possible, per un facultatiu mèdic (CAP o Hospital d’Urgències), s’han de fer constar totes les lesions patides, s’emetrà un diagnòstic i tractament mèdic a seguir, fent-se constar que les lesions han estat produïdes com a conseqüència d’agressions causades per l’actuació d’agents dels cossos policials, que ha tingut lloc a data 27 de maig de plaça Catalunya.
  8. S’han recordat diversos punts que s’han acordat en la feina assembleària que s’ha decidit aquests dies:
    1. Descentralitzar, portar la lluita als barris, a les empreses…
    2. Dia 15 de juny el Parlament es reuneix per a decretar les retallades i s’ha decidit fer un cordó humà per tal d’intentar evitar que facin el que vulguin de mostrar el nostre rebuig a la “seva” democràcia.
    3. El 19 de maig hi haurà una manifestació unitària amb la resta d’acampades en contra de les retallades.
  9. Descripció de la desmesurada actuació policial:
    1. A les 6 del matí ens hem despertat pel soroll d’un helicòpter, a les 8 la plaça estava ocupada per les forces policials i a les 13:15 la plaça tornava a ser del poble.
  10. La Comissió de Biblioteca se muestra satisfeta per las donacions i per l’ús que està tenint.
  11. La Comissió de Comunicació està intentant recollir i comunicar tota la informació que s’està rebent. Es fa una crida oberta a les persones que hi vulguin col·laborar.
  12. Al respecte de les celebracions de la Champions League de los seguidores del FC Barcelona:
    1. No es decideix fins a l’assemblea de diumenge la permanència a la plaça. Independentment d’aquestes celebracions el dissabte continuem acampats a la plaça.
    2. No hi ha un consens sobre si s’han d’abandonar les protestes, abandonar temporalment la plaça, durant les celebracions de la possible victòria del Barça. Es proposa delegar a la Comissió de Convivència que decidirà si es buidarà la plaça durant les celebracions, la qual es reunirà demà a les 15 h. al carrer Sta. Anna.
    3. Atès que no es manejable una votació avui i s’ha de reflexionar al respecte, es decideix realitzar una votació orientativa, i en funció dels resultats d’aquesta votació la Comissió es reunirà a les 15 h. al carrer St. Anna. La tendència general del vot de l’Assemblea és quedar-se a la plaça. La Comissió treballarà en funció de les decisions que es van votar en l’Assemblea d’ahir al respecte de la decisió de quedar a la plaça.
  13. Des de la Comissió de continguts no s’han pogut reunir i, per tant, no han pogut explicar la feina feta perquè es troben desbordats, demà a les 12 h. es reuniran a la plaça St. Anna.
  14. La cassolada ha interromput l’Assemblea. És impossible continuar, els torns oberts queden per després de la cassolada.
  1. La Comissió de Comunicació es disculpa pel malentès amb el tema del partit de Champions League del FC Barcelona.
  2. La Comissió de Convivència anuncia que demà es debatrà sobre el tema del partit de Champions i que tot aquell que vulgui participar pot anar a la reunió de la comissió a les 15:30 h. A l’Assemblea es prendrà la decisió definitiva per que sigui un exercici democràtic real. S’han de tenir en compte els punts a favor i en contra.
  3. La Comissió de Creixement convoca una reunió davant l’entrada del BBVA per demà.
  4. La Comissió Jurídica anuncia que existeixen dos documents útils per les persones que hagin estat ferides o hagin sigut testimonis durant la càrrega dels Mossos: un model de denuncia i un full informatiu.
  5. S’anuncia que l’hora de l’Assemblea de demà serà les 18:30 h.
  6. S’obre el torn de paraula:
    1. Primera intervenció: una alternativa a romandre a la plaça demà durant el partit del FC Barcelona i després pot ser anar a la plaça de Sant Jaume.
    2. La moderació anuncia que no es pot demanar votacions durant el torn obert de paraula.
    3. Segona intervenció: sabíem que eren uns feixistes, allò que no sabíem era que eren uns babaus. S’ha de continuar lluitant contra les retallades i les reformes amb mobilitzacions.
    4. Tercera intervenció: Sóc empresari, he deixat el treball i he vingut aquí. Aquesta esquerra que tenim està adormida, necessitem una nova política per a poder fer un canvi tan gran.
    5. Quarta intervenció: S’ha d’enviar un missatge a Felip Puig: l’has cagat ben cagada.
    6. Crits de “Felip Puig, la has cagado”.
    7. Allò que volem és que ens diguin la veritat. Ens menteixen constantment. Vivim en un sistema inhumà, canalla i sense valors. La mentida és al Parlament i al Congrés i la veritat a Plaça Catalunya.
    8. Crits de “Puig dimissió”
    9. Cinquena intervenció: No podem permetre oblidar allò que ha passat aquest matí. Aquest és el moment de passar a la acció. Hem de fer una revolució pacífica però també una revolució activa.
    10. Sisena intervenció: Als policies els fa vergonya quan els mirem als ulls. Li hem dit a un que s’assegui amb nosaltres i ens ha dit que ha de menjar. Poc a poc s’aniran fent.
    11. Setena intervenció: No m’agrada la violència ni que ningú pateixi danys. Hem de continuar amb la protesta pacífica.
    12. Vuitena intervenció: Aquesta plaça és el Parlament de Catalunya. Moltes gràcies a la gent que ha resistit a la policia aquest matí.
    13. Novena intervenció: Gràcies a las xarxes socials molta gent se n’ha assabentat d’allò que ha passat aquí. Hem d’aprofitar-les més. La resistència d’avui ha estat possible gràcies a la resposta no violenta.
    14. Desena intervenció: Els culers poden celebrar la victòria aquí.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...