lunes, 23 de mayo de 2011

Acta de la Asamblea General de AcampadaBcn del día 20 de mayo



ORDRE DEL DIA:
1- Torn obert de paraules
Hi ha 15 minutsde torn obert on es fan diverses intervencions,. Algunes d’elles a continuació:
*Un grup ha estat treballant sobre la llei electoral i proposa 4 punts:
  1. Reforma del sistema electoral – sistema Hont afavoreix als grans partits. Els vots en blanc afavoreixen els partits grans. No és un réflex real dels vots que es recolliran diumenge.
  2. El sou dels polítics no pot ser vitalici. Hauria de ser com el de la mitja española, públic i limitat.
  3. Els vots en blanc han de ser representats amb cadires buides.
  4. Referèndums periòdics sobre les decisions importants a prendre.
*No es poden cometre els mateixos errors que varen succeir a l’Argentina en el moment de prendre decisions. L’educacio es básica pel sistema i per tothom.
*Proposen que les propostes que s’han debatut a la Puerta del Sol (Madrid) també s’han de debatre aquí http://tomalaplaza.net
2 – Comissió legal
Existeix una comissió de drets de defensa (persones amb peto groc) que ajudaran legalment si hi ha desallotjament. L’equip legal farà aquesta tasca de suport.
S’ha presentat un escrit a Fiscalía per part d’un advocat.
Hi ha un número de telèfon per si es fan detencions. No es fara public per evitar policía secreta. Contactar directament amb l’organització en cas necessari.
Hi ha hagut un grup de gent fent un foro-debat en cas de desallotjament: actitud pacifica, intentar frenar accions violentes, propostes de com rebre la policía (seguir assegut, rebre’ls ballant en parelles i convidar-los a què ballin). Es recorda no distanciar-nos d’aquí de la plaça.
3- Comissió comunicació
És una reunió apartidista. No ens volem posicionar en cap bàndol, tan sols reflexionem en comú. S’han retirat cartells que poden induir a la violència i que poden induir a votacions o no. No és una festa és una lluita, no tenen res a veure amb acampadabcn. Agraïm el suport rebut per part de gent anònima. S’obrirà una llista de suport als col·lectius.
El servidor s’ha ampliat amb més capacitat. Tant el twitter com el facebook s’estan utilitzant per difondre convocatòries espontànies.
4 -Comissió indignades
Volem una societat on el centre siguin les persones i no els mercats. Educació i sanitat han de ser gratuïts.
Volem compromís de tothom sense masclisme, ni laboral ni estètica ni religiosa, decidir lliurement sobre el nostre cos i gaudir-ne amb qui es vulgui.
Demanem educació sexual activa (gais, lesbianes, trans) i que es reconegui el dret a la sexualitat a totes les etapes de la vida.
Estat i església no poden interferir en les nostres vides. Les decisions per consens. Les dones han de formar part en els procés de transformació social, els temes que afecten les dones afecten a tothom i han d’estar a l’agenda política i social. Les tasques domèstiques i de la llar han de cotitzar i han de poder donar-se d’alta.
El dret a la ciutadania, treballar menys per poder treballar tothom, repartiment igualitari del treball i que la riquesa estigui al servei de les classes populars. Reconeixement de les prostitutes, i eliminació de la llei d’estrangeria i no a centres d’internament d’estrangers.
No al masclisme ni al classisme. Demanem una escola coeducativa lliure, per tot tipus de famílies i persones.
Cap intervenció garanteix la pau militar.
18.00h espai dona. Totes les dones estan convidades. Solidaritat transnacional feminista. Radio contrabanda, 91.4 en directe.
5- Comissió audiovisuals
Demà dissabte hi haurà reunions de comissions a les 16.00h.
Aquesta comissió va néixer ahir per donar el missatge de què no és botellón. Hi ha vídeos de seguiment i es farà un documental. Es demana a tothom de qui pugui o qui tingui càmera a passar per la comissió per portar-ho tot endavant.
6- Comissió acció
S’estan realitzant sortides per les rambles, risoteràpia, disfressa de glòbul vermell per intentar tapar les ferides del sistema,(bancs etc). Hem complert els objectius de manera pacífica.
Per demà s’ha preparat una nova activitat per promoure les votacions: posar una caixa a terra i escriure paperets per portar-ho als polítics perquè s’ho llegeixin. Els companys han agafat les moltes opinions de la plaça i les han condensat.
Són les següents:
  • Els indignats exigim acabar amb els privilegis de la classe política (cotxes, dietes, etc.)
  • Aturar les retallades socials
  • Canviar la llei electoral: llistes obertes, no finançament privat dels partits
  • Castigar instruments financers
  • Separar el poder judicial dels partits per evitar corrupció
914 persones han votat aquest punts
Per demà, a partir de las 00.00h es realitzaran activitats tranquil·les.
Demà es convoca a tothom, a les 16.00h, per fer cercaviles des dels barris fins aquí.
A les 18.00h es faran les assemblees i a les 19.00h una o dues persones portaran aquesta carta a plaça de sant Jaume.
7- Comissió d’art
Volem una forma de lluita pacífica.
Les activitats per demà son les següents:
10.00h lectures de contes i pintures de cara per nens a l’exterior de la plaça. Hi haurà 4 espais arts plàstiques, escèniques, música i una per literatura i poesia. D’aquesta manera, espontàniament s’expressa tothom i tothom actua.
8-Comissió de debats i xerrades
A l’assemblea passada es va parlar d’anar més enllà del 22M. Demà venen assemblees de treballadors en lluita i altres col·lectius. Des de les 9.30h, la part central de la plaça serà per aquests col·lectius i la resta d’activitats es trasllada al cercle exterior.
9.30h unitat de treballadors.
12.00h associació de veïns fins a les 15.30h.
15.30h sector educació-treballadors educació.
18.00h com anar més enllà del 22M
9- Comissió cuina
Està funcionant molt bé gràcies a la solidaritat. Estem fent menjar per tothom d’una manera alegre i fent tot el que podem.
La cuina es tanca aproximadament a les 00.00h
Al migdia fem una pausa per netejar.
10- Comissió infraestructura
Agrair a tothom que ha passat per la comissió a deixar materials tot i que encara manquen coses.
Avui s’han recollit flors per repartir. Autogestió de coberts de menjar, sacs i màrfegues. N’hi ha sacs i  màrfegues gratuïtes. Demà hi haurà un escenari just als altaveus.
11 – Comissió Continguts
No hi ha representants, no hi ha un únic discurs… ara van sortint manifestos diversos que reflecteixen diferents sensibilitats. A l’última assemblea es va fer un text que es va aprovar. S’expliquen els textos que s’estan preparant.
Malgrat que això és un espai que inclou, es comencen a fer propostes concretes. Com s’ha d’aprovar un text tant gran “propostes concretes de mínims per fer alguna cosa útil”?
Es proposa que el text es pengi a la vista de tothom i que es pugui esmenar fins l’assemblea de demà.
Es llegeix per blocs. Els que s’aprovin aquí per consens, perfecte. Els que no, tornen a la comissió i es debatran demà.
    1. es vota: s’accepta
    2. es vota: s’accepta
    3. es vota: s’accepta
    4. es vota: s’accepta
    5. es vota: es demana debat (molt poca gent)
    6. es llegeix, però s’ha de consensuar encara a la comissió continguts.
    7. es llegeix, s’ha de consensuar.
Es deixa un racó perquè tothom pugui aportar idees.
S’escriuen uns punts perquè es pengin a la web.
1. Rebuig a la reforma laboral. D’acord
  1. en contra …
  2. en contra de les retallades. D’acord
  3. derogació immediata de la llei d’estrangeria. A favor
  4. nacionalització de la banca: a favor
  5. referèndum constituent per a la tercera república: a favor.
Recordar que és difícil organitzar-se democràticament. La voluntat és fer democràcia directa, però hi ha queixes de com s’han pres les decisions. Per això, es convida a la gent en què, amb 6 paraules, diguin el que vulguin. Es recull i es parla a la comissió.
ÚNICAMENT SOBRE EL TEXT PRESENTAT.
- no s’ha seguit la metodologia que ja s’havia acordat, perquè s’havia dit que després hi hauria un torn de paraules perquè es debatés. S’havia acordat que no hi hauria un manifest comú, però és el que s’acaba de fer. Creu que les assemblees no han funcionat com s’havia acordat.
- proposa 3 dies de reflexió, que tothom pugui passar per totes les comissions. Entendre que la reflexió i el debat són molt importants i necessiten molt temps. Després de les generals, parlar, però no abans.
- s’han votats uns punts, però no un manifest. S’han votat uns punts i s’ha vist que la majoria està d’acord. Es crida a la participació.
- crida a ser radical, a solucionar a l’arrel del problema. La reforma de la llei electoral no és suficient.
  1. dos anuncis: es pot escoltar l’assemblea en directe. A Madrid s’ha reconegut que no es pot desallotjar perquè no hi ha prou efectius. A Síria les coses no han anat bé. Es fa un minut de silenci per Síria.
12-Comissió Sanitat
12h. Taller d’estiraments. 16H primers auxilis. Dg a la tarda: SVB o reanimació, per confirmar.
Es demana un ús moderat de l’alcohol.
Dx a la 13h concentracions als hospitals, caps, … 27 dv a les 17h colón, concentració.
  1. - Comissió Internacional
És un col·lectiu espontani subdividit en 4: traducció de documents (fr, an, bul, roma, xinès, hebreu, alemany, …), traductors del llengua de sords.
Xarxes de comunicació amb: Buenos Aires, Istambul, Montevideo, NY, Chile, Sao paulo, Tokio, Washington… en total, 52 ciutats que donen suport.
Premsa internacional per entregar els titulars i traudir-los per la premsa internacional independent i no independent. Xarxes virtuals, vídeo de persones que recolzen.
Assumpte: es demana ajuda per a les traduccions
14 – Comissió Extensió
Millorar infraestructura per ser més visibles. Es millora la coordinació amb altres acampades. Hi ha força mediàtica per les eleccions, però després de les eleccions no hi haurà tant ressò. Es proposa fer una crida internacional abans de diumenge, aprofitant la visibilitat del moment.
Dur fora de la plaça les lluites d’aquí, i viceversa. Que totes les lluites puguin muntar la seva parada a l’espai de la comissió d’expansió. I donar un moment perquè persones portaveus de diferents grups/assoc puguin parlin.
Gent de la coordinadora de barris: veïns i veïnes que s’organitzen i fan assemblea de barri. Es treballa de la mateixa manera que en aquesta assemblea. S’anima a passar de la organització a l’acció a través d’aquestes associacions.
Difusió: agrair per haver contribuït a la difusió. Per la gent que ha dut papers, que n’ha imprès i penjat… difusio.acampadabcn@gmail.com per enviar coses per maquetar i reproduir. Es convida a la gent a anar a la caseta per fotocopiar i penjar. Difondre el mètode assembleari: aprendre a parlar i a escoltar sobretot. Aquest és el mètode que volem. Que es transmeti i s’apliqui a tot arreu.
  1. – Comissió Economia
Es pretén explicar totes les despeses que es vagin fer. A les 19h tothom que passi per veure els tiquets, on es desa la pasta, etc. Demà es durà una caseta d’obra i per desar els diners. La caseta servirà per desar les coses que es cregui oportú. Problema amb els diners: la gent ve i dona molts diners. Preferim que vinguin a aportar idees enlloc de diners. Participació, són molt millors que els diners. Que mirin la infraestructura que hi ha i aportar segons el que es vulgui comprar per la plaça, però no donar diners tant gratuïtament, que no se sap què fer-ne.
  1. – Comissió Educació
Crear, debatre, analitzar, coordinar i fer xarxa perquè pertanyen a les estructures educatives que ens envolten.
Retallades, … s’ha de debatre. Es volen organitzar debats sobre l’educació: educar en la igualtat, centres públics i concertats, formació del professorat, àmbit universitari, … solidaritzeu-vos amb la pl. cat. des de escoles, universitats, etc.
  1. Cadascú gestionar la seva brossa.
  2. Sant sebastià ha estat desallotjat.
Es dona pas al torn de paraula oberta:
- Aquesta assemblea és per donar veu a les persones que no tenen veu. Estem en boca de tots els països àrabs. Representem a totes aquestes persones.
Tots hem de demanar accés lliure als serveis públics.
- Tots els partits ens prometen molt abans de les eleccions, per un cop acabades no compleixen les promeses. En aquest cas hem de dir: ¡No compleixes, al carrer!
Si no diem això, s’ompliran les butxaques amb els nostres vots.
- Només veiem i sentim insults a la televisió a través dels polítics. És vergonyós. Així no s’aconsegueix res. Exigim respecte. Nosaltres aquí dialoguem a les assemblees
Tenim que donar exemple. No tenim ideología política individual No tenemos ideología política individual; fem-la comuna.
- Represento asociaciones de paz. Me gustaría hacer 55 segundos de silencio, por todas aquellas personas que dan la vida por la paz y el amor. Desde la asociación de la paz, no tenemos armas, tenemos herramientas, la principal: el diálogo. El sistema lo estamos rompiendo, pero levantamos otro: el sistema de la paz y el amor.
- Tres hurras por nosotros mismos: ¡Hurra, hurra, hurra!
El dinero a enterrarlo, el dinero al vacío. Gozad de vuestros sentidos.
- Es un éxito estar aquí, pero no es un fin es un medio. Las asambleas son diálogo, pero esto no es una asambleas porque sólo hay monólogos. Tendríamos que organizarnos de otro modo. Considero oportuno ocupar otros espacios para poder conglomerarnos todos y realmente realizar asambleas entre todos; aquí sólo hablan unos pocos. Es una propuesta.
Grecia ¿dónde está? Aquí no ha habido reflexión: necesitamos reflexión.
Deberíamos trabajar en propuestas y soluciones.
Propongo una moneda social.
- Creo que entre las reivindicaciones que se han propuesto antes no se ha dicho algo básico: un control social de las eléctricas.
- La fuerza la tenemos nosotros. La democracia es una mentira (ejemplo USA). Estamos aquí para trabajar horizontalmente, entre todos: el pueblo.
Tenemos que ir más allá, romper con esta sociedad que no trata de manera justa (trabajar en pequeños grupos para poder llegar a puntos concretos). Barcelona neta, politics a la merda.
- Habla sobre los problemas de la noche anterior. Mucho ruido y fiesta: esto no es una fiesta. Sería conveniente llamar la atención a ese colega que está al lado gritando más de la cuenta: entre todos mantener un orden.
-Hace un llamamiento a todos los jueces.
- Palabras tenemos todos muchas; tenemos que pasar a la acción, desde casa. Toda la educación sexista, clásica y reprimida debemos derribarla. En casa debemos empezar a cumplir esto, si empezamos desde casa podremos llevarlo más allá. SI no comenzamos por la gran lucha de todos y todas (hombres y mujeres) no llegaremos a ningún lugar.
-Sense dones no hi ha revolució.
- Desde el comité jurídico:
-Las concentraciones son legitimas y legal. Impedirlas 514.4 sería ilegal (con pena de prisión de dos a tres años, multas y sanciones).
-La junta central no tiene ningún derecho de impedir cualquier acto que no sea vinculado a algún partido.
-Tenemos todo el apoyo de jueces autocríticos y objetivos.
- Desde infraestructura recuerdan donde está situada “objetos perdidos” y además se pide la colaboración de todos para recoger la basura.
- Esta noche han salido más ideas inteligentes que todas las que aparecieron en la política “legal”.
-Luchamos contra un imperio internacional, por eso recomienda que más personas se unana al comité internacional para charlar sobre estos asuntos. Es una lucha del ser humano, no representados por ningún límite territorial.
- Propuestas: Recuerda que es apolítico: respetos a todos, no a la discriminación por ideologías políticas distintas.
-Propone hacer las asambleas a distintas horas para poder asistir el mayor número de personas posibles y sobretodo, que puedan estar todos.
- Amigos, ciudadanos, hermanos. No me gusta la telebasura!!!!!! No somos subnormales. Es un medio de comunicación necesario.
-Estamos cambiando el mundo (se emociona).
- En las redes sociales y demás medios han puesto etiquetas políticos en ésto. Sería interesante que todos los medios de comunicación realmente se enteraran que aquí hay personas muy diversas.
- NO nos equivoquemos, todos políticos o no hemos sido niños. Todos podemos caer en algo así. Plantearnos realmente cada pequeña reflexión. Esto es importante, y si no pensamos bien podemos caer en los mismo errores. No hemos cambiado el mundo, ésto es una pequeña semilla, así que reflexión.
- Responsabilidad en nuestros actos. Si existe tv basura y multinacionales corrosivas es porque nosotros compramos en ellas, porque nosotros vemos ese tipo de tv.
- Por la revolución.
-Me gustaría que cuando mis hijos estudien historia en el futuro, en sus libros aparezca el 15 de mayo de 2011 como el inicio de algo grande, del cambio.
- Ahora nos toca a nosotros construir el camino. Desde que empezó el lunes a cambiado mucho hasta ahora, cada días más personas y más apoyo. Vayamos y apoyemos todas las movilizaciones de los diferentes ámbitos (sanidad, educación, etc).
- En las embajadas españolas de diferentes países se han concentrado cada día más personas.
-Toda Europa está en esta plaza. Este es un cambio que va más allá, es europeo.
- Dejad las demandas de lado, en este espacio se han de construir ideas, Tenemos que estar en las industrias, en los campos… No sólo está la Generalitat. El poder no está en la Generalitat, el poder está aquí y es nuestro.
- Els inmigrants som els més indignats. Estem amb vosaltres.
- hay muchas personas que no creen ni en la república ni en ningún tipo de estado. Os animo a que os paséis por “contenido” para hablar este tema con tiempo y que todo el mundo se sienta lo más a gusto posible.
- Todos somos seres humanos y los policias también, por esta razón les animamos que vengan aquí y se sienten con nosotros.
- Estamos aquí por algo, que no se quede en polvo.
- SI venimos aquí con la misma actitud que los políticos acabaremos igual. Recordad cuando hacíamos políticos de verdad, cuando hacíamos política entre cerveza y cerveza. Que ésto no se quede en nada. Es algo demasiado grande como para que se quede en nada y luego en el bar digamos que nosotros lo hubiéramos hecho mejor; actuar ahora.
- Estamos aquí para dialogar, consigamos con las asambleas el diálogo entre nosotros. Es muy difícil llegar a algo con tantas personas. Queremos diálogos, plantear el diálogo desde una perspectiva política.
- Un aplauso por todas esas personas que han hecho una lucha durante toda la historia en este país.
-Tenemos que ser responsables, no podemos exigir si nosotros mismos no nos respetamos. SI queremos un cambio, cambiemos nosotros primero.
- Toda persona libre de Egipto nos apoya desde sus casas.
- No me he sentido representado por las personas que han hablado hoy. Somos muchos y no podemos hablar todos, por eso, estaría bien una mejor organización.
[Hacemos una pequeña pausa para un inciso: La policia de Canarias se ha unido a nosotros]
- Estamos aquí para construir no para destruir.
-Animo a que todos los periodistas también se sienten aquí con nosotros para dialogar.
-Acaben els torns de paraula.
-Comenten la programació de demà.
Fi del torn de paraula oberta.
Fi de l’assamblea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...